0.00

Handleiding Smart Balance Wheels

HOE WERKT HET SMART BALANCE BOARD?

 Aan de slag met jouw Smart Balanceboard

Neem je Smart Balance board uit de doos en plaats hem op een vlakke ondergrond.

 Activeren Smart balanceboard en batterijindicator

Als je de verlichting van het Smart Balance board als de voorzijde beschouwt, dan vind je de schakelaar van je balance board aan de rechter achterzijde. Door deze knop tenminste 2 seconden ingedrukt te houden activeert het Smart Balance board zichzelf en brandt de batterijindicator op (te vinden aan de bovenzijde; iets rechts van het midden). Voordat je je balance board gaat gebruiken is het belangrijk dat je kijkt of hij voldoende opgeladen is voor gebruik, anders kun je niet zo lang van je Smart balance board genieten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of hij schoon is en er niets tussen te wielen zit.

Zo stap je veilig op en af van je balance board

Wanneer je veilig op je balanceboard wilt stappen leg je hem eerst op een vlakke ondergrond. Zet je dominante voet voorzichtig op het balanceboard en zorg ervoor dat al je gewicht op je andere voet leunt. Vervolgens zet je je tweede voet in een vlug tempo op het Smart Balance board. Terwijl je dit doet verdeel je je gewicht over beide voeten. Plaats je voeten tegen de zijkant van de wielbescherming met je tenen over de rand van het board zodat deze als het ware vrij komen te hangen. Sta rechtop en ontspan! Je staat nu veilig op je balanceboard.

Gemiddeld duurt het de eerste keer vijf minuten voordat je echt goed op je balance board staat. Neem hier dus de tijd voor, anders kan het mis gaan. Laat je in het beginnen ondersteunen. Je blijft stilstaan (in balans) door je gewicht gelijkmatig over het lichaam te verdelen. Doe je dit niet dan reageert het balance board op de plek waar het meeste gewicht leunt. Leun je naar voren of achteren, dan rijd je voor of achteruit. Leun je naar links of rechts, dan draai je naar links of rechts.

Wanneer je van het Balance board wilt afstappen dan doe je dit door met je dominante voet naar achter te stappen. Zorg ervoor dat je gewicht op deze voet leunt wanneer je afstapt. In een vloeiende beweging stap je af met de andere voet. Op deze manier rijdt het balance board niet door terwijl jij nog met één voet op het balance board staat. Je stapt altijd achteruit van je balance board af. Wanneer je vooruit afstapt, rijdt het balance board door en kom je mogelijk ten val.

Deactiveren (uitzetten) Smart Balance board

Wanneer je Smart balance board 10 minuten niet wordt gebruikt, schakelt deze zichzelf automatisch uit. Dit kan je ook zelf doen met de afstandsbediening; druk op de knop met het gesloten slotje en het Smart Balance board schakelt uit (de batterij-indicator dooft).

 Hoe laad je je Smart balance board op?

Neem alleen de bijgeleverde adapter en steek de stekker van de adapter in het stopcontact (het lampje op de adapter licht groen op). Aan de andere zijde van de adapter tref je een kabel aan met een aansluitpunt. Dit aansluitpunt bestaat (aan het uiteinde) uit een zwarte kunststof plug met drie gaatjes. Aan de buitenzijde van deze plug zie je een kleine inkeping. Het contact op je smart balance board (onder de schakelaar) bestaat uit een chroomkleurige cirkel met drie pennen en een kleine richel. Schuif nu het aansluitpunt in het contact terwijl de inkeping over de richel schuift! De batterij-indicator gaat knipperen en het lampje op de adapter brandt nu rood; het opladen is begonnen. Wanneer het lampje van de adapter en de batterij-indicator GROEN oplichten is het Smart balance board volledig opgeladen en klaar voor gebruik. Na enig gebruik zal de batterij-indicator GEEL kleuren; de batterij is dan nog voor 50% of minder opgeladen. Zodra de batterij-indicator ROOD kleurt is de batterij 20% of minder opgeladen. Ga dan niet verder met rijden en laad het Smart balanceboard weer op. Bij gebruik van het Balance board met een rood brandende batterij-indicator loop je het risico dat het Balanceboard plots stilvalt en kom je mogelijk ten val.

 Balanceren Smart Balance board (met afstandsbediening)

Na enige tijd of na hardhandig gebruik, kan het Balanceboard ongebalanceerd aanvoelen: tijdens het rijden voelt het balanceboard dan aan alsof hij zwabbert of waggelt. Dit kan worden opgelost door het balance board uit te balanceren. Dit werkt als volgt: 1. Druk op de aan-/uitknop op het balanceboard om deze functie aan te zetten. 2. Plaats het board op een vlakke ondergrond (voetplaten parallel en horizontaal ten opzichte van de grond). 3. Druk knop 1 + 2 tegelijk in. Houd ingedrukt tot aan de volgende pieptoon (2-3 seconden). Laat na de pieptoon de knop los. De voor- en achterlichten beginnen te knipperen en het huidige profiel is met succes geladen. 4. Druk op de aan-/uitknop op het Oxboard om op te slaan en om het board uit te schakelen.

Zonder afstandsbediening zijn de stappen als volgt:

Plaats het board op een vlakke ondergrond (voetplaten parallel en horizontaal ten opzichte van de grond). Houd de aan-/uitknop ingedrukt. Je hoort eerst een activeringsgeluid. Houd de knop ingedrukt tot aan de volgende pieptoon (2-3 seconden). Laat na de pieptoon de knop los. De voor- en achterlichten beginnen te knipperen en het huidige profiel is met succes geladen. Druk op de aan-/uitknop op het board om op te slaan en om het board uit te schakelen (een korte pieptoon bevestigt dat het board is uitgeschakeld).

 SMART BALANCE BOARD VOORZORGSMAATREGELEN/ADVIEZEN

In dit hoofdstuk staan een aantal voorzorgsmaatregelen beschreven. Om ervoor te zorgen dat jouw ervaringen met het balanceboard altijd positief en plezierig zijn is het belangrijk dat je deze adviezen ter harte neemt. Wanneer je deze maatregelen niet naleeft dan kan dit resulteren in blessures en (zware) verwondingen met mogelijk de dood tot gevolg. Personal Transporter.nl is onder geen enkel beding verantwoordelijk voor schade die men bij zichzelf of bij anderen veroorzaakt.

De adviezen:
wanneer je gebruik maakt van het balance board zorg ervoor dat je op zijn minst elleboog- en kniebescherming en een helm draagt;
kinderen moeten minimaal 20 kilogram wegen en altijd onder toezicht zijn van minimaal één volwassene;
wanneer je een hartaandoening of een hoge bloeddruk hebt of regelmatig flauwvalt, wordt geadviseerd niet met het Smart Balance board te rijden;
zwangere vrouwen en mensen met een handicap mogen niet op het Balance board rijden; – je mag geen gebruik maken van het Balance board wanneer je alcohol hebt gedronken of drugs hebt gebruikt; – houd rekening met de lokale verkeersregels;
rijd nooit met meer dan één persoon op het Balance board; zorg ervoor dat eventuele bagage en het gewicht van de persoon die op het Balanceboard rijdt niet meer dan 120 kilogram is. Geadviseerd wordt helemaal geen bagage mee te nemen tijdens het gebruik van het Balance board. Je verliest dan eerder de controle;
rijd altijd verantwoord zodat je jezelf en anderen niet in gevaar brengt;
houd er rekening mee dat wanneer je ergens onderdoor rijdt je op het balance board ongeveer 10 centimeter groter bent dan normaal;
zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt tijdens het gebruik van het balance board om ongelukken te voorkomen. Denk hierbij aan het gebruik van je mobiele telefoon en aan het luisteren naar muziek;
vermijd gladde ondergronden zoals ijs, sneeuw en natte ondergronden. Het Balanceboard kan gaan slippen.
vermijd wegen met takken, losse stenen en andere voorwerpen. Wees voorzichtig op een onregelmatige ondergrond

GEWICHTS- EN SNELHEIDSLIMIETEN

 Minimale en maximale gewicht Jouw Balance board reageert voornamelijk op gewicht. Daarom is er een minimum en maximum gewicht geadviseerd, zodat jij maximaal van je Balanceboard kunt genieten. Minimale gewicht: 20 kilogram Maximale gewicht: 120 kilogram

Maximale snelheid in kilometer per uur

Om ongelukken te voorkomen wordt er een maximale snelheid geadviseerd. Maximale snelheid beginners en op de stoep: 6 kilometer per uur Maximale snelheid overig: 15 kilometer per uur (begrensd)

 MOGELIJK GEBRUIKSHINDER EN OMGEVINGSBEPERKINGEN

Er zijn een aantal factoren waardoor een actieradius van 15-20 km minder wordt.
Dit zijn de volgende factoren:
Terrein Wanneer je op een vlakke en gladde ondergrond rijdt, zorgt dit ervoor dat je lange afstanden kunt rijden. Wanneer je omhoog rijdt of op een ruwe en ongelijke ondergrond rijdt zorgt dit ervoor dat je Smart Balanceboard harder moet werken om jou te transporteren. Hierdoor gaat je batterij sneller leeg.
Gewicht Het gewicht van de bestuurder heeft ook invloed op de afstand. Bij een licht persoon hoeft jouw Smart Balance board minder hard te werken om je te verplaatsen waardoor de afstand langer wordt en de batterij minder snel op gaat.
Temperatuur Zorg ervoor dat wanneer je je Smart Balanceboard gebruikt het niet kouder is dan -15 graden Celsius of warmer dan 50 graden Celsius.

Batterij opladen

Zorg ervoor dat je je Smart Balance board niet te lang in de oplader laat zitten. Doe je dit wel, dan kan dit de batterij verslechteren. Dit heeft onder andere als gevolg dat je geen lange afstanden meer kan afleggen en dat je steeds korter van je Smart Balance board kunt genieten.

Snelheden en rijstijl door constant een gemiddelde snelheid aan te houden en niet te vaak achter elkaar abrupt te stoppen zorg je ervoor dat je langere afstanden kunt afleggen.

 BATTERIJINFORMATIE EN -SPECIFICATIES

 Te lage batterij-inhoud

Wanneer de batterij-indicator rood kleurt, betekent dit dat je batterij bijna leeg is. In dit geval mag je niet meer verder rijden en dient het Smart Balanceboard te worden opgeladen. Wanneer je doorrijdt in deze situatie, loop je het risico dat het Balanceboard abrupt stopt en kom je ten val. Daarnaast kun je de batterij beschadigen wat ervoor zorgt dat de batterij niet optimaal meer werkt.

 Bijzondere situaties

Bel direct de klantenservice wanneer je:

merkt dat er een rare lucht bij de batterij vandaan komt;
merkt dat de batterij erg warm wordt, terwijl jij op je Balanceboard rijdt;
merkt dat er iets lijkt te lekken uit de batterij en/of je Balanceboard. Probeer het probleem niet zelf op te lossen, want zo kun je de batterij en je Balanceboard beschadigen.

 Onderhoudsstappen

Zorg ervoor dat je het Smart Balanceboard tijdig uit de oplader haalt en hem uitzet.
Kijk of er geen beschadigingen zijn aan je Balance board en check of je wielen nog stevig zijn en genoeg profiel hebben.
Maak een doekje een klein beetje vochtig. Gebruik een klein beetje zeep en maak je Balanceboard schoon. Zorg ervoor dat er geen water terecht komt bij je Aan-knop, oplaadpoort, onder de rubberen matten en in de wielen.

 Opslagtips

Zorg ervoor dat je je Smart Balanceboard op een droge plek bewaart, zodat er geen vloeistoffen in je board terecht kunnen komen.
– Zorg ervoor dat je board volledig is opgeladen. Indien je hem langer dan drie maanden opslaat, laad hem dan elke drie maanden op, om de batterij in goede conditie te houden.
Je balance board mag niet in een té koude of té warme ruimte worden opgeborgen.
Voorkom dat er stof in je balance board terecht komt door hem in de originele doos te bewaren of hem te sealen met folie.
Sla je Balanceboard binnenshuis op, in een droge ruimte bij een gematigde temperatuur.

Personaltransporter.nl

Spanjaardsdijk 36
8111 RM Heeten

Tel: 0572-367861
info@personaltransporter.nl

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Ook op Facebook!

De waardering van www.personaltransporter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.